De Duitse versie van de online webwinkel Amazon heeft zijn pijlen gericht op Nederland. Dit doet het door bepaalde producten zonder verzendkosten naar Nederland te versturen.

Naast Nederland worden producten ook gratis verzonden naar België. Het gaat hier om een permanente actie, zo zegt Amazon zelf, maar het gratis verzenden geldt niet voor alle producten.

Alleen bestellingen met een waarde groter dan twintig euro of een media-aankoop met een boek erbij worden gratis verstuurd. Verzendkosten van bestellingen die niet aan deze eisen voldoen, zijn overigens met vijftig procent gereduceerd.

De standaardlevertijd bedraagt twee tot drie dagen. Tegen extra betaling kan die tijd worden teruggedrongen tot een dag. "We willen de beste klantervaring bieden, ongeacht waar onze klanten wonen", zo weet Ralf Klever, managing director van Amazon.de.

Overigens zijn Nederland en België niet de eerste landen waar de Duitse Amazon gratis naartoe verzendt. Voor Oostenrijk, Zwitserland, Liechtenstein en Luxemburg loopt deze actie al langer.