1 min

Tags in dit artikel

, , ,

XFX Europa heeft officieel aangekondigd dat ze vanaf dit moment zich alleen nog associëren met AMD. Het bedrijf komt in oktober en november met AMD next-generation videokaarten op de markt en zullen agressief gaan concurreren met de Fermi-videokaarten van nVidia.

Genoeg is genoeg, geeft XFX aan tegenover nVidia welke onlangs XFX uit de goedgekeurde partnerlijst heeft gegooid. Vele mensen waren zich niet bewust van het feit dat XFX tot afgelopen vrijdag nVidia kaarten verkocht en ondersteunde. Afgelopen jaar is XFX begonnen met de verkoop van ATI kaarten, iets wat niet in dank was afgenomen door nVidia. Ze gaven namelijk als antwoord dat XFX de nieuwe Fermi-videokaarten niet zou ontvangen.

XFX heeft dus aangegeven geen nVidia-videokaarten meer te gaan verkopen, dit is een direct antwoord op het niet krijgen van Fermi-videokaarten en omdat ze van de partnerlijst zijn gezet. XFX kon op deze manier gewoonweg niet genoeg nVidia-kaarten verkopen.

In de toekomst zal XFX zich dus uitgeven als AMD-videokaarten fabrikant en verkoper. AMD is natuurlijk erg blij met de stap van XFX, omdat ze kunnen profiteren van de stap van XFX omdat ze zich meer gaan richten op hun markt.

Cy Brown, XFX Vice president van verkoop in Europa heeft de stap bevestigd. nVidia Europa wilde geen commentaar geven op deze stap.