1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Gisteren viel er op Techzine in dit artikel al te lezen dat NVIDIA zijn prijzen voor videokaarten uit de GTX 200-serie drastisch heeft verlaagd. XFX wil niet dat de klanten van het bedrijf hiervan de dupe worden en daarom wil het bedrijf geld teruggeven aan klanten die het gevoel hebben dat ze gedupeerd zijn.

XFX vond dat de bedragen te snel verlaagd werden en dit gebeurde ook veel sneller dan normaal het geval is. XFX geeft echter niet het hele bedrag terug, maar klanten kunnen een gedeelte terugkrijgen. Ook krijgt niet iedereen evenveel terug, want er spelen ook nog een aantal andere factoren een rol in de hoeveelheid van het bedrag. Zo hangt het bedrag dat XFX wil terugbetalen af van het model van de videokaart en de datum wanneer het product is aangeschaft. Volgens XFX kan het bedrag echter wel oplopen tot zo’n 120 dollar.

Voor de Europeanen is deze actie echter niet weggelegd. Alleen mensen uit Canada en de Verenigde Staten die een XFX-kaart hebben gekocht kunnen geld terugkrijgen van XFX. Dit geldt voor de kaarten die tussen 16 juni en 11 juli gekocht zijn.