Oracle heeft zijn rechtszaak tegen Google bijgewerkt met onderdelen waarin het claimt dat Google Java-code van Oracle direct heeft gekopieerd.

Oracle spande in augustus een rechtszaak tegen Google aan, omdat het vond dat het Android-besturingssysteem inbreuk maakt op het copyright van een aantal Java-onderdelen waar Oracle met de overname van Sun Microsystems de beschikking over kreeg.

Informatie over waar nu precies inbreuk op wordt gemaakt, was tot nu toe onbeschikbaar. Het blijkt dat het gaat om class libraries en documentatie en dat ongeveer een derde van Androids application programmer interface zijn afgeleid van Oracles beschermde Java-API-pakketten en gerelateerde documenten.

De elementen waarop inbreuk is gemaakt bevatten Java-methoden en -classnamen, Java-classbibliotheken; en de inhoud en organisatie van Java’s documentatie. Bovendien is ook code direct gekopieerd. "Ten minste een aantal keer is Android-programmacode ook direct gekopieerd van de beschermde Oracle America-code", zo stelt Oracle.

Ten slotte vindt Oracle ook dat Google inbreuk heeft gemaakt op verschillende Java-gerelateerde patenten. Die aantijgingen waren er al en blijven ongewijzigd in de originele zaak.

Google heeft nog niet gereageerd op de claims van Oracle. In het verleden noemde de softwaregigant de aantijgingen ongegrond en liet het weten dat Google en de opensourcecommunity zich niet zomaar gewonnen geven.