Mede-oprichter en CEO van Youtube, Chad Hurley heeft laten weten af te treden als CEO van Youtube. Hij zal voortaan de rol als adviseur van het bedrijf op zich nemen, nadat Google het bedrijf overgenomen had moest Hurley nog 18 maanden bij het bedrijf in dienst blijven. Dit zijn uiteindelijk 4 jaar geworden.

Hurley heeft dit bekend gemaakt in Dublin op F.ounder, echter heeft Hurley geen reden bekendgemaakt waarom hij uit de leiding van Youtube zou stappen. De mede-oprichter van Youtube heeft ook gezegd dat hij zich 2 jaar voorbereid heeft op deze grote stap, een aantal van zijn verantwoordelijkheden heeft Hurley al overgedragen aan zijn medeoprichters Steve Chen en Jawed Karim.

Hurley heeft tijdens de bekendmaking laten weten blij te zijn met het feit dat Youtube zijn onafhankelijkheid na de overname door Google heeft kunnen behouden. Youtube werd 4 jaar geleden overgenomen door de zoekgigant Google, voor deze overname zou Google 1,65 miljard dollar betaald hebben. Chad Hurley zou volgens een aantal schattingen na de overname ongeveer 350 miljoen dollar gekregen hebben. Nadat de vraag aan Chad Hurley werd gesteld of dat hij de rol als investeerder op zich gaat nemen, antwoordde hij dat er al genoeg ‘angel investors’ op de wereld waren.