Chad Hurley, mede-oprichter van YouTube, heeft plannen om een nieuwe videoservice op te starten. Tijdens SXSW werd zijn nieuwe service al kortstondig toegelicht. Hurley verkocht YouTube zes jaar geleden aan Google.

Hurley’s nieuwe platform zal over ongeveer een maand beschikbaar worden gesteld. Wat dat betreft komt het South By Southwest-festival voor Hurley eigenlijk een maand te vroeg, hij had zijn product namelijk graag uitgebreid willen laten zien.

Het is vooralsnog onduidelijk wat Hurley precies van plan is met de videoservice, al gaf de man wel aan dat de focus op video’s ligt. Verder moet de dienst mensen die willen samenwerken aan video’s tegemoet komen zodat zij makkelijker content kunnen produceren. Het is volgens Hurley niet de bedoeling om YouTube kapot te maken met zijn nieuwe product.

Google kocht YouTube in 2007 van Chad Hurley en Steve Chen, voor een bedrag van 1,65 miljard dollar. Het tweetal bleef in eerste instantie werkzaam bij de zoekgigant, maar Hurley verliet Google in 2010 om aan eigen projecten te gaan werken. Chen is momenteel werkzaam als CTO bij de YouTube-afdeling van Google.