1 min

Een nieuw sociaal netwerk genaamd Path is vandaag officieel gelanceerd. Het netwerk noemt zichzelf ‘Het Persoonlijke Netwerk’. Het is ontworpen om foto’s te delen met slechts 50 vrienden.

Het nieuwe sociaal netwerk is een set van applicaties gericht op het delen van foto’s. Vandaag is de dienst begonnen met de applicatie voor de iPhone. Een gebruiker kan op Path foto’s delen met zijn 50 beste vrienden. Het netwerk vermeldt op hun blog dat ze de nummer 50 hebben gekozen op basis van de theorieën van Oxford professor Robin Dunbar. Volgens de professor is 150 vrienden het maximum aan sociale relaties wat de mens aan kan. Daarnaast wordt er vermeldt dat 50 vrienden de grens is voor persoonlijke netwerken.

"Omdat jouw persoonlijke netwerk beperkt is tot je 50 beste vrienden en familieleden, kan je altijd elke foto plaatsen op jouw profiel, maakt niet uit hoe persoonlijk het is", aldus het bedrijf in een blogpost. "Path is een plek waar jij jezelf kan zijn."

Path heeft veel media-aandacht getrokken op internet, dit komt voornamelijk door de oprichters van het sociaal netwerk: voormalig Facebook platform manager Dace Morin, Macster co-ontwikkelaar Dustin Mierau en de voormalig oprichter van Napster, Shawn Fanning.