1 min

De geruchten omtrent de nieuwe mobiele producten van Apple houden maar niet op. Vandaag bereikte ons het bericht dat Apple overweegt om de productie van haar A4 processor en de nieuwe A5 processor uit te besteden aan TSMC in plaats van aan Samsung Electronics.

Bronnen uit de Industrie zouden aan diverse internationale media waaronder Digitimes hebben laten weten dat Apple overweegt de processoren voortaan bij TSMC te bestellen. De huidige Apple A4 processor wordt exclusief door Samsung geproduceerd net zoals de voorganger, de S5PC100 die in de iPhone 3GS werd gebruikt.

Nu Samsung hard aan de weg timmert met hun nieuwe smartphones en Galaxy Tab zou Apple overwegen om de productie aan een andere partij over te laten. Dit omdat er anders misschien kennis van de processortechnologie van Apple in eindproducten van Samsung terecht zou kunnen komen.

Toen Samsung vorig jaar tegen capaciteitsproblemen aan liep, om aan de grote vraag van Apple voor A4 processoren te voldoen, besloot Apple om TSMC extra A4 processoren te laten produceren. Volgens bronnen was dit meteen een goede test voor Apple om de kwaliteit en mogelijkheden met TSMC te verkennen.

Volgens Digitimes wordt de iPad 2 voorzien van een verbeterde A4 processor welke door TSMC geproduceerd zal gaan worden. De iPhone 5 zal voorzien worden van de nieuwe A5 processor en TSMC zou in de race zijn om die exclusief te mogen gaan produceren.