1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nokia is sinds de bekendmaking van een intensieve samenwerking met Microsoft maar liefste twintig procent in waarde gezakt. Dit is de laagste waarde van de afgelopen twaalf jaar. Het zou vooral te maken hebben met het gebrek aan financiële vooruitzichten.

De samenwerking tussen Nokia en Microsoft valt vooral bij analisten en beleggers niet in goede aarde. Er zou een enorm gebrek zijn aan financiële vooruitzichten van het Finse bedrijf. Negen voormalige Nokia werknemers en beleggers presenteerde gisteren Nokia Plan B, waarbij zij vraagtekens zetten bij de nieuwe strategie van Nokia. Deze groep mensen riep op tot het ontslag van CEO Stephan Elop en ziet meer heil in een toekomst waarbij MeeGo het primaire besturingssysteem wordt van Nokia.

Door de samenwerking met Microsoft hoopt Nokia een einde van het bedrijf te voorkomen. De afgelopen jaren zakte het Finse bedrijf steeds verder weg op de markt van mobiele telefoons. Dit zou vooral liggen aan Symbian, het besturingssysteem van Nokia. Dit zou niet concurrerend genoeg zijn.

Inmiddels doen er ook geruchten de ronde dat Nokia op het punt zou staan om 6000 Symbian ontwikkelaars te ontslaan. Ook zou er sprake zijn van aankomende stakingen omdat de werknemers zich niet kunnen vinden in het te voeren beleid. De onrust bij Nokia lijkt door de aankondiging alleen maar verder te zijn toegenomen.