1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit heeft het bedrijf Special T Workwear B.V. een totale boete van 25.000 euro opgelegd nadat het bedrijf minimaal 135.000 spammails had verstuurd. Special T gaat tegen de boetes in beroep.

In de spammails maakte Special T Workwear reclame voor het bedrukken van relatiegeschenken. Zonder daarvoor eerst toestemming te vragen stuurde het bedrijf ruim twee jaar lang e-mails en faxen. Special T kwam aan de mailadressen door internetsites en fora af te zoeken en zo een groot scala aan adressen op te bouwen. De OPTA kwam Special T Workwear op het spoor door de site spamklacht.nl. Zoals de naam al zegt kan men hier notatie maken van spammails en faxen. OPTA ontving 233 klachten over het bedrijf.

Voor het verzenden van ongevraagde commerciële e-mails zonder afmeldmogelijkheid heeft de OPTA een boete opgelegd van 15.000 euro. Special T ontving nog eens een boete van 10.000 euro voor de spamfaxen die zij verstuurde via de diensten van B.S.P.R. Ltd. uit het Verenigd Koninkrijk en TK Services Inc. uit Belize. Zij verstuurden namens Special T minstens 27 verschillende spamruns naar in totaal tenminste 7,5 miljoen Nederlandse faxnummers. Hieronder bevond zich een onbekend aantal privéfaxnummers. Op basis van bevindingen van spamklacht.nl concludeerde de OPTA dat er minimaal 118 spamfaxen zijn verstuurd.