1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Sony eist een dwangsom van maar liefst één miljoen euro van de hacker Graf Chokolo wanneer deze niet stopt met zijn hack werkzaamheden. Daarnaast zou de hacker ook alle links naar documenten die met de hack te maken hebben moeten verwijderen.

Hacker Graf Chokolo luistert in het normale leven naar de naam Alexander Egorenkov en zegt dat hij zich beter dan ooit voelt na de beschuldigingen en eisen van Sony. Hij zou helderder na kunnen denken dan ooit en zou nog nooit zo’n goede nachtrust hebben gehad. Als Alexander niet stopt met zijn werkzaamheden eist Sony een schadevergoeding van één miljoen euro.

Ondanks de dreigementen van Sony is Graf Chokolo niet van plan te stoppen met hacken. Alexander zegt dat het hacken een van de belangrijkste dingen uit zijn leven is en niet zonder zou kunnen. Sony nam bij een huiszoeking al zijn gereedschap, computer en PlayStation mee maar dit zou Alexander niet stoppen en alleen maar meer motiveren. "Dat zijn slechts gereedschappen en deze zijn te vervangen. Wat er in mijn hoofd zit kan Sony niet in beslag nemen en niet controleren. Sony faalt met dit soort acties keer op keer."

Graf Chokolo is dan wel zijn computer, PlayStation en gereedschappen kwijt, toch zal hij doorgaan met hacken en publiceren van documenten. De officiële brief waarin Sony een schadevergoeding van één miljoen euro eist is hier te lezen in .PDF formaat.