1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Sony schat de geleden schade door de hack op het PlayStation Network op een bedrag van ruim 120 miljoen euro. Dit liet het bedrijf vandaag weten aan haar investeerders.

Daarnaast zou de aardbeving en de daaropvolgende tsunami ook nog eens goed zijn voor een schadepost van rond de 30 miljoen euro waarmee het bedrag uitkomt op zo’n 150 miljoen euro. Door deze natuurrampen moest Sony noodgedwongen haar fabrieken stilleggen en levensverzekeringen uitkeren. Hierdoor verwacht Sony dat zij dit jaar meer dan 2,24 miljard euro verlies gaan draaien.

Opmerkelijk was de keuze van Sony om de situatie rondom de natuurrampen wel tot in detail toe te lichten maar dit niet te doen wanneer zij bij het onderwerp PlayStation Network aankwamen. Bij deze hack op het PlayStation Network werden de gegevens van ruim 77 miljoen gebruikers buitgemaakt. Onder deze gegevens bevonden zich ook de gegevens van ruim tien miljoen creditcards. Het netwerk was bijna een maand niet bruikbaar. Sony heeft volgens eigen zeggen veiligheidsmaatregelen getroffen om een vergelijkbare situatie in de toekomst te voorkomen.