1 min

Sony is akkoord gegaan met de boete die de autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk de spelletjesgigant hadden opgelegd voor de PlayStation-hack in 2011. Er is besloten het hoger beroep te laten vallen.

In eerste instantie leek het erop dat Sony hoger beroep aan zou tekenen tegen de beslissing van de Information Commissioner’s Office. Echter, er werd later teruggekomen op die beslissing, omdat het zou betekenen dat Sony dan informatie over zijn beveiligingssysteem vrij zou moeten geven.

In januari liet Sony nog weten het "sterk oneens" te zijn met de beslissing en claimde dat het bedrijf slachtoffer te zijn geworden van een aanval. Ook zou er geen bewijs zijn dat versleutelde creditcardgegevens gelekt waren.

Het PlayStation-netwerk had meer dan 70 miljoen gebruikers toen het in april 2011 gehackt werd. Het lukte hackers om toegang te krijgen tot miljoenen NAW-gegevens, e-mailadressen, geboortedata en wachtwoorden. Hoewel het onduidelijk was of ook creditcardgegevens ontfutseld waren, beschouwde de ICO dat de gegevens wel degelijk in gevaar waren.

Sony heeft sindsdien de beveiligingsmaatregelen van zijn netwerk verbeterd. De boete stelt voor een bedrijf zo groot als Sony overigens niet zo veel voor.