Stichting Brein offline na DDoS-aanval

De website van Stiching Brein is sinds afgelopen nacht offline na een DDoS-aanval. Dit heeft ogenschijnlijk alles te maken met het sluiten van internetgemeenschap FTD. Deze website moest na een rechtzaak met Stichting Brein 1 maart op zwart.

Stichting Brein offline na DDoS-aanvalIn februari 2011 besloot de rechter dat FTD vanaf 1 maart zogenaamde spots van de website af moest halen en het uploaden van auteursrechtelijk materiaal niet meer mochten stimuleren. De mensen achter FTD kwamen tot de conclusie dat de website dan geen bestaansrecht meer heeft en hebben daarop besloten vanaf 1 maart de website uit de lucht te halen. FTD heeft ook besloten om niet in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Arnoud Engelfriet, ICT-jurist die FTD bijstond in de rechtzaal, ontkent dat FTD iets te maken heeft met de aanval. In de reactie van Tim Kuik, de directeur van Stichting Brein, is tussen de regels door op te maken dat hij laat doorschemeren dat hij vind dat FTD er wel degelijk iets mee te maken heeft. "Direct na 00:00 zagen wij een piek in het verkeer op onze website." Op dat tijdstip ging FTD natuurlijk offline en daarmee zou het goed een wraakactie kunnen zijn van de gebruikersgemeenschap.

Bron:NU