1 min

Tags in dit artikel

,

Google heeft gisteren bekend gemaakt dat ze 1,25 miljoen dollar schenken aan de Nelson Mandela Foundation. Door deze gift van Google zal de foundation van Nelson Mandela in staat zijn om ruim tienduizend niet eerder gepubliceerde persoonlijke documenten van Mandela, zelf in een database te verwerken.

Onder deze ruim tienduizend documenten zitten onder andere een aantal aantekeningen die Mandela maakten in de 27 jarige gevangenisstraf die hij uitzat op het robbeneiland. Met deze donatie ontstaat voor de foundation de mogelijkheid om al deze documenten in te scannen en vervolgens in een database te publiceren. Deze database zal wereldwijd gratis beschikbaar worden.

De Nelson Mandela foundation werd op 19 augustus 1999 opgericht toen Nelson Mandela zelf met pensioen ging. De stichting maakt zich onder andere hard in de strijd tegen apartheid en vecht voor gelijkheid en mensenrechten. Mandela groeide uit tot een wereldwijd gerespecteerd persoon en was de eerste zwarte president van Zuid-Afrika.