1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Alfred P. Sloan Foundation, kortweg de ASP-Foundation, heeft een bedrag van drie miljoen dollar aan de online-encyclopedie Wikipedia geschonken. De ASP-Foundation is geen commerciële instelling die inspraak wil maken in het beleid van Wikipedia, wat dus betekent dat Wikipedia zelf mag bedenken wat er met het geld gaat gebeuren.

De ASP-Foundation geeft het bedrag van drie miljoen dollar niet in één keer. Per jaar keert de ASP-Foundation namelijk een bedrag uit van één miljoen dollar. Het bedrag van drie miljoen dollar wordt dus over drie jaar verdeeld.

Wikipedia gaat het geld waarschijnlijk gebruiken om te zorgen voor een toename van het aantal werknemers die binnen de site actief zijn. Op het moment werken er namelijk maar vijftien mensen, maar Wikipedia is wel de op zeven-na-grootste website van de hele wereld. Door dit bedrag zou het mogelijk zijn om over drie jaar dit aantal omhoog te brengen tot een totaal van 25 werknemers. Doordat het aantal werknemers toeneemt, kan de site natuurlijk ook harder groeien.