1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Wikimedia Foundation liet op vrijdag weten 6,2 miljoen dollar binnen te hebben gehaald. Het geld wordt gebruikt om Wikipedia te onderhouden.

Met de hulp van 125.000 personen die geld doneerden is het gelukt om 6,2 miljoen dollar bij elkaar te halen. Het geld zal worden gebruikt voor het verbeteren en onderhouden van de technische infrastructuur van de organisatie en het betalen van de salarissen van de 23 personen die Wikimedia in dienst heeft.

"Deze campagne heeft bewezen dat Wikipedia belangrijk is voor zijn gebruikers en dat onze gebruikers Wikipedia’s missie steunen: het brengen van gratis en open kennis naar onze planeet, zonder winstoogmerk en zonder advertenties," aldus Jimmy Wales, oprichter van Wikipedia en de Wikimedia Foundation in een bedankbrief. "We waarderen de vrijgevigheid van onze supporters enorm."

Eind december leek het erop dat het gestelde bedrag niet gehaald zou worden, maar na een persoonlijke brief van Wales op de site van Wikipedia namen de giften toe. In acht dagen kwamen er meer dan 50.000 bijdragen bij met een totaalbedrag van 2 miljoen dollar. Twee jaar terug wist Wikipedia nog ‘maar’ 1,3 miljoen dollar op te halen.