2min

Microsoft nam een aantal jaar geleden Nokia over, maar inmiddels heeft het deze overname bijna volledig weggesaneerd. Vandaag wordt duidelijk dat er opnieuw 1850 banen worden geschrapt bij de divisie die verantwoordelijk is voor de telefoonhardware. De meeste banen, 1350 in totaal, worden geschrapt in Finland.

Microsoft heeft het afgelopen jaar al heel diep het mes gezet in zijn mobiele divisie en keer op keer zijn er duizenden banen geschrapt. Vorige week werd bekendgemaakt dat de featurephones worden verkocht en de naam Nokia over gaat naar een nieuw Fins bedrijf.

Nu gaat het bedrijf opnieuw 1850 banen schrappen in zijn telefoniedivisie, waarvan de meeste ontslagen in Finland vallen. Ondanks dat Microsoft flink heeft gesneden blijft het wel actief als smartphonefabrikant, het bedrijf heeft nog steeds de ambitie om succesvol te worden met Windows 10 Mobile. Het weigert alleen miljarden dollar te verbranden door steeds toestellen op de markt te brengen die uiteindelijk meer kosten dan opleveren.

Microsoft gaat focussen op klanten die op zoek zijn naar een smartphones met goede beveiliging, beheermogelijkheden en Continuum. Microsoft gaat dus echt inzetten op klanten die hun smartphone willen inzetten als pc. Microsoft wordt daarmee een kleine speler op de smartphonemarkt met het eigen Windows 10 Mobile besturingssysteem.

Daarnaast blijft Microsoft investeren in andere mobiele besturingssystemen, dus de aanwezigheid op Android en iOS zal alleen maar groter worden, waarbij de mogelijkheden op Android veel groter zijn doordat dit besturingssysteem meer mogelijkheden biedt en meer open is.

Begin volgend jaar worden er nieuwe innovatieve smartphones van Microsoft verwacht, tot die tijd is het waarschijnlijk rustig rond Windows 10 Mobile. Microsoft heeft 950 miljoen dollar geïnvesteerd voor deze ontslagronde.