IBM heeft een bedrag van tien miljoen dollar betaald om zo van beschuldigingen van omkoping af te komen. Werknemers van het bedrijf zouden ambtenaren hebben omgekocht om te zorgen dat zij hun producten zouden aanschaffen.

Werknemers van IBM zouden in de periode van 1998 tot 2009 verschillende ambtenaren hebben omgekocht om ervoor te zorgen dat hun instanties producten van IBM zouden aanschaffen. Naast producten, reisjes en entertainment kregen de ambtenaren ook contante geldbedragen van IBM’s werknemers. Deze omkopingen zouden een totaalbedrag van ruim 207.000 dollar bedragen.

Naast IBM zou er ook een joint-venture gemoeid zijn in de omkopingszaak. Zo zou het bedrijf LG-IBM gratis computers weggeven om zo de keuze van bedrijven te beïnvloeden. Volgens de Amerikaanse Securities and Exchange Commissions, die achter de aanklacht tegen IBM zit, zou het gaan om meer dan 100 IBM-werknemers. Daarnaast zouden ook Chinese Kamerleden betrokken zijn bij de omkoping. Door het bedrag van 10 miljoen dollar te betalen hoeft IBM geen verantwoording af te leggen voor haar daden.