1 min

De Franse privacywaakhond Cnil heeft een boete uitgedeeld aan Google van 100.000 euro wegens het onrechtmatig verzamelen van informatie tijdens het maken van foto´s voor de dienst Street View. Google verzamelde langere tijd informatie van Wifi netwerken met hun Streetview auto’s.

In verschillende landen lopen momenteel onderzoeken naar Google’s Street View activiteiten. Vorig jaar werd bekend dat Google met de auto’s die het laat rondrijden om foto’s te maken ook informatie verzameld van de Wifi netwerken die aanwezig zijn. Google heeft altijd volgehouden dit niet opzettelijk gedaan te hebben en er sprake is van een fout. Google heeft daarvoor ook haar excuses aangeboden en heeft belooft de informatie nooit te gebruiken.

In Groot-Brittannië is het onderzoek inmiddels afgerond en daar volgden geen maatregelen tegen Google. Volgens de Franse media ligt dat in Frankrijk anders, daar kan Google rekenen op een boete van 100.000 euro. Al is die boete voor Google natuurlijk geen wereldschokkend bedrag.

De privacywaakhond Cnit is ook van mening dat Google met de dienst Latitude op Androidtelefoons eenzelfde soort gegevens verzameld en ook daarmee zou moeten stoppen. Of Google dat ook gaat doen is nog maar de vraag.