2min

Google is boos op Microsoft omdat deze een aanklacht heeft ingediend tegen de boekwinkel Barnes en Noble. Microsoft doet dit omdat er volgens hun sprake is van patentschending in de e-readers van Barnes en Noble welke op het Android besturingssysteem van Google draaien.

Het is niet de eerste keer dat Microsoft deze patenten verdedigt, eerder klaagde Microsoft met succes HTC en Amazon aan om vergelijkbare redenen. Nu is Barnes en Noble dus aan de beurt.

Google is duidelijk niet blij met deze rechtszaken en geeft aan dat Microsoft met dit soort aanklachten innovatie tegenwerkt. "Claims over patentschendingen de wereld in slingeren zoals Microsoft nu doet is een bedreiging voor innovatie. We zijn geen partij in deze rechtszaak, maar staan achter het Androidplatform en alle partners die hebben meegewerkt aan de ontwikkeling daarvan."

Of het een strategie is van Microsoft is niet duidelijk maar Microsoft kiest er keer op keer voor om de fabrikanten aan te klagen die gebruik maken van Google’s Android besturingssysteem. Microsoft neemt echter niet de stap om ook Google aan te klagen. Wellicht is dit een strategie om steeds voor de partners van Google te gaan en niet voor Google zelf.

Barnes en Noble heeft zelf nog niet losgelaten over de aanklacht, ook is het nog onduidelijk of Google juridische hulp zal verlenen aan de boekwinkel. Ze worden in elk geval aangeklaagd om verschillende technieken, waaronder het gebruik van tabbladen in hun software en een techniek die communicatie tussen documenten en e-books mogelijk maakt.