1 min

De natuurrampen in Japan hebben geen effect op de lanceerdatum van de Sony NGP. Dit liet Satoshi Fukuoka, woordvoerder van Sony, weten in een interview aan Nikkei. Daarmee word het gerucht van een uitgestelde lanceerdatum ontkracht.

Fukuoka laat weten dat Sony vooralsnog geen vertraging heeft opgelopen door de natuurrampen in Japan. Sony is van plan om de NGP nog voor het eind van dit jaar te lanceren en zal dit zoals het er nu naar uit ziet ook gewoon halen. Wel laat Sony weten dat zij de situatie in Japan nauwlettend in de gaten houden zodat zij accuraat kunnen handelen wanneer er wel oponthoud zou ontstaan.

Eerder deze week deed Jack Tretton, CEO van Sony Entertainment America, uitspraken tegenover Bloomberg waarin hij liet weten dat de natuurramp in Japan mogelijk voor vertraging zou kunnen zorgen. Daardoor zou de NGP wellicht alleen in Azië voor het eind van dit jaar gelanceerd worden. Fukuoka zegt echter dat Sony nooit uitspraken heeft gedaan over het feit of de NGP dit jaar op meerdere continenten zou worden uitgebracht.