Sony heeft bekend gemaakt dat spellen voor de NGP gelijktijdig digitaal en in de winkel zullen verschijnen. Daarnaast zal de NVG-kaart zijn intreden doen. Dit maakte Sony bekend op het Game Developers Conference 2011.

Andrew House, de CEO van Sony Computer Entertainment Europe liet in een interview aan MCV weten dat alle games zowel digitaal als in de winkel tegelijk beschikbaar zullen komen. Sony verplicht game-ontwikkelaars om een digitale versie te maken van hun games, een fysieke versie van een game is echter niet verplicht gesteld door Sony. Volgens House zou de mogelijkheid om alleen digitaal te hoeven ontwikkelen ruimte bieden voor creatieve uitspattingen.

Daarnaast maakte Sony bekent dat zij een nieuw opslagmedium gaat gebruiken voor de NGP. De spelcomputer op handformaat zal namelijk gebruik gaan maken van NVG-kaarten. Deze worden door Sony zelf geproduceerd en zullen verkrijgbaar zijn in een 2 en 4 GB variant. Sony maakte de keuze om de UMD-discs te lozen en te vervangen voor NVG-kaarten omdat deze zuiniger zijn en meer toekomst zouden bieden wat betreft opslagcapaciteit. Sony kondigde begin dit jaar aan dat de NGP in het laatste kwartaal van 2011 zal uitkomen. Exacte datums zijn nog niet bekend maar volgens de geruchten zou de spelcomputer op 11 november uitkomen.