1 min

Google heeft weer eens een overname gedaan, ditmaal gaat het om het Canadese PushLife. Een bedrijf dat een mobiele applicatie heeft ontwikkeld voor onder andere het Android platform. De reden dat Google dit bedrijf overneemt is dan ook vanwege deze applicatie, een mobiele muziek synchronisatie applicatie genaamd. Deze applicatie is in staat om content op de computer automatisch te synchroniseren met een Android smartphone.

PushLife is op dit moment in staat om muziekbestanden van iTunes of Windows Media Player te synchroniseren met een mobiel toestel. Er zijn versies beschikbaar voor BlackBerry, Android en Symbian-telefoons. Beide bedrijven hebben de overname inmiddels bevestigt maar wensen verder geen financiële details vrij te geven omtrent de overname. Er wordt uitgegaan van een bedrag van ongeveer 25 miljoen dollar.

De werknemers van het in 2008 opgerichte PushLife worden in dienst genomen door Google en gaan deel uitmaken van het engineering team van Google in Canada. Het bedrijf wordt dus niet zelfstandig voortgezet, ook de eigen service van PushLife zal worden beëindigd. Volgens de eigenaar van PushLife is er nog een hoop winst te halen met mobiele applicaties.

Wat Google precies van plan is met de applicatie is niet bekendgemaakt. Maar er gaan al maanden geruchten over een eigen muziekdienst van Google. Een applicatie die in staat is om te synchroniseren van de computer met bijvoorbeeld een Android smartphone is dan geen overbodige luxe.