2min Devices

‘Google richt muziek downloaddienst op’

Google’s plan, of te minste zo lijkt het, is om een muziek downloaddienst te lanceren, die gekoppeld is aan de zoekmachine van het bedrijf, en er daarna een online abonnementsdienst van te maken tegen 2011. Uiteindelijk wil Google een op cloud gebaseerde abonnementsdienst hebben die direct kan streamen naar apparaten die op Android draaien.

‘Google richt muziek downloaddienst op’Hoewel geruchten over Google die de muziekindustrie wilt betreden al jaren lopen, zou het dit keer misschien echt zo zijn. In oktober lanceerde Google namelijk zijn muziek zoekfuncties. Daarbij komt nog dat VEVO (een samenwerking van YouTube met onder andere Universal Records) in ieder geval voor betere relaties tussen Google en de muziekindustrie heeft gezorgd. Door de komst van Android lijkt er een versnelling te komen in het lanceren van een muziekdienst.

Op de Google I/O liet Google al technologie zien die Android-gebruikers zou toestaan om muziek vanaf hun desktop naar hun telefoons te streamen. Als Google dit allemaal ook echt gaat uitvoeren, lopen de spanningen tussen Google en rivaal Apple waarschijnlijk nog hoger op. Google heeft dan namelijk een dienst die weleens direct zou kunnen concurreren met Apple’s iTunes, die in de VS marktleider is in digitale muziekhandel. Maar of Google nu wel of niet de muziekindustrie gaat betreden is nog steeds niet 100% zeker.

Bron:Mashable