De muziekspeler die gemaakt is voor Android Honeycomb is al een tijdje uitgelekt, diverse mensen hebben deze applicatie eens grondig bekeken en nu blijkt dat als deze applicatie is geïnstalleerd de muziek ook gesynchroniseerd kan worden met je Google Account.

De instellingen die beschikbaar zijn gekomen met deze muziekspeler wijzen er op dat het mogelijk wordt om met Android Honeycomb muziek te synchroniseren. Deze synchronisatie instelling is te vinden op dezelfde plek als waar je nu kan aan of afvinken wat je met je Google Account wil synchroniseren. Dus behalve contacten, applicaties, Gmail en de kalender kan je straks ook muziek synchroniseren.

Gezien deze synchronisatie zowel via Wifi als via het 3G netwerk gebeurt zou dit betekenen dat je overal toegang hebt tot je muziek bestanden. Het lijkt er dus op dat Google binnenkort harde concurrentie gaat voeren met iTunes.

Apple biedt al langer de mogelijkheid je muziek te synchroniseren, echter moet je dat je iPhone of iPod met een USB-kabeltje aan je computer verbinden, bij Google lijkt dit allemaal mogelijk te worden via een draadloze verbinding.

Het synchroniseren van muziek zou zeker een handige functie zijn, Spotify gebruikt ook een dezelfde soort technologie om muziek te streamen. De muziek dienst van Google zal net zoals Spotify haar data opslaan in de cloud. Of dat je moet betalen per nummer, of per maand is nog onbekend. Ook wanneer de nieuwe muziek dienst van Google komt blijft afwachten.