1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Sony’s PlayStation Network is nog steeds offline, het netwerk is nu al 4 dagen onbereikbaar. Inmiddels is er al wel meer informatie bekend over de oorzaak en doet Sony er nog alles aan om de dienst zo snel mogelijk weer online te krijgen.

Uit de laatste berichten blijkt dat het offline gaan van het PlayStation Network komt doordat hackers zichzelf toegang tot PSN hadden verschaft. Dit nieuws sluit aan op het officiële nieuws dat Sony zelf naar buiten bracht. Hierin lieten zij weten dat het PlayStation Network offline is gehaald door een "externe partij". Sony heeft laten weten dat er geen informatie van gebruikers van de dienst zijn buit gemaakt.

Momenteel zou Sony bezig zijn om de dienst te herbouwen en tegelijkertijd de dienst beter bestand te maken tegen dit soort externe aanvallen. Sony heeft voor deze wederopbouw echter geen indicatie gegeven hoe lang dit zal gaan duren. Ondanks dat Sony rond de klok werkt, zal het bedrijf de opbouw niet afraffelen. Volgens de gebruikers duurt het online komen van de dienst veel te lang en zou Sony ook te onduidelijk zijn in het verspreiden van nieuws en informatie over de situatie.

Of Sony de gamers straks tegemoet gaat komen met wat gratis content of games is nog niet bekend maar ligt wel voor de hand.