De hackers die verantwoordelijk zijn voor het hacken van het PlayStation Network zouden de gegevens van ruim 2,2 miljoen creditcards hebben buitgemaakt. Ook zouden de bijbehorende beveiligingscodes zijn gestolen. Dit claimt de New York Times na een onderzoek.

Uit berichten van verschillende discussies zou blijken dat de hackers die verantwoordelijk zijn voor de aanval op het PlayStation Network veel informatie hebben buitgemaakt. Zo zouden zij beschikken over de namen, adressen, spelersnamen, wachtwoorden en ruim 2,2 miljoen creditcardnummers. Dit laten beveiligingsexperts weten na een onderzoek. Ondanks dat meerderde onderzoekers dit bevestigen heeft Sony nog niet gereageerd op de kwestie en of deze cijfers juist zijn of enigszins in de buurt komen.

Zo laat onderzoeker Keven Stevens weten dat hij berichten heeft gezien over de database van Sony. Volgens Stevens zouden de hackers de informatie willen verkopen voor prijzen vanaf honderdduizend dollar. Volgens een ingewijd lid zouden de hackers zelfs de data terug aan Sony hebben willen verkopen maar kregen geen respons van de fabrikant. Volgens een woordvoerder van Sony zelf zou hier niets van kloppen en zou er zich geen mogelijkheid hebben voorgedaan om de data terug te kopen. Daarnaast zou de creditcard-database versleuteld zijn en zou er geen aanwijzigingen zijn dat deze data is buitgemaakt. Echter kon Sony dit niet volledig uitsluiten.

Inmiddels hebben verschillende mensen zich al gemeld die beweren dat hun creditcardgegevens zijn misbruikt nadat het Playstation Network is gehackt, de grote vraag is of deze gevallen van fraude het gevolg zijn van de PSN-hack, dit moet namelijk nog worden bewezen.