Gisteren wisten we al te meldden dat de servers van het Sony Online Entertainment Network ineens offline zijn gehaald. Ook dit netwerk is het slachtoffer geworden van een of meerdere hackers. Ook zijn er bij deze inbraak Nederlandse creditcardgegevens buitgemaakt. Het zou hierbij gaan om een hack die plaatsvond voor de inbraak op het PlayStation Network.

Bij deze inbraak zouden de gegevens van meer dan 25 miljoen pc-gebruikers zijn buitgemaakt. Onder deze gebruikers zouden de creditcardgegevens van 10.700 gebruikers uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Spanje zich bevinden. Daarnaast zouden er nog eens 12.700 gebruikers uit andere landen zijn getroffen door de inbraak op het netwerk. Het zou hier echter wel gaan om de gegevens uit een gedateerde database, namelijk die van uit 2007.

Net als bij de hack op het PlayStation Network gaat het om persoonlijke gegevens als namen van klanten, accountnamen, adresgegevens en dergelijken. Sony adviseert wederom om behoedzaam te zijn en extra te controleren op vreemde afschrijvingen. Daarnaast benadrukt Sony uit te kijken voor oplichting via e-mail, post en telefoon. De servers van Sony Online Entertainment gingen dus gisteren pas offline. Sony heeft deze hack dus pas vrij laat kunnen vaststellen.

Onduidelijk is nog wanneer zowel deze dienst als het PlayStation Network precies weer online gaan. Volgens Sony zelf zou ergens deze week worden begonnen met het terug online brengen van het PlayStation Network. Of deze nieuwe hack ervoor zorgt dat dit wordt uitgesteld, is onduidelijk.