min

Tags in dit artikel

,

Afgelopen dagen staat het nieuws bol van gehackte websites en diensten. Naast het PlayStation Network en de website van Grolsch en tal van andere websites en diensten, blijkt nu ook het systeem van Fox uit de Verenigde Staten te zijn gehackt.

Het lukte de hackers om binnen te dringen in het systeem van de Amerikaanse tv-zender Fox. Deze zender is verantwoordelijk voor het uitzenden van de talentenjacht X Factor. Eenmaal binnen, maakten de hackers de gegevens van ruim 73.000 kandidaten die auditie deden buit. Het zou hierbij gaan om persoonlijke gegevens als naam, e-mailadres, geboortedatum, geslacht, postcode en mogelijk telefoonnummers.

De gegevens van deze 73.000 kandidaten zouden inmiddels al op verschillende downloadsites verschenen zijn. De actie werd opgeëist door de hackersgroep LulzSec. Deze groep liet weten dat deze actie zeker niet de laatste van haar hand zal zijn. In een bericht op de Twitter-pagina van de groep laat zij weten dat ze ook nog lang niet klaar is met de tv-zender Fox. De tweets van de groep laten doorschemeren dat er waarschijnlijk nog wel meer slachtoffers zullen vallen.