Lulz Security, kortweg LulzSec, heeft gisteren opnieuw toegeslagen door diverse hackaanvallen uit te voeren. Ditmaal zijn diverse gamesites het slachtoffer van de hackgroep.

Dat meldt het Amerikaanse nieuwsnetwerk MSNBC. Een van de meest recente slachtoffers is de online game community EVE Online. LulzSec viel de server aan en legde tevens de gehele website plat door middel van een DDoS-aanval. Via een Twitter-bericht liet EVE Online weten dat de website uit de lucht was. Inmiddels is de website weer online en biedt ze haar excuses aan voor het ongemak.

Daarnaast had LulzSec haar zinnen gezet op Finisher.com, naar eigen zeggen omdat ze monitoring software verkoopt aan de Amerikaanse regering. Tevens voerde LulzSec hackaanvallen uit op de website van het gaming tijdschrift The Escapist. De inlogservers van Minecraft en League of Legends waren evenmin veilig voor de DDoS-aanvallen van LulzSec.

Waarom specifiek deze websites het doelwit zijn van LulzSec is niet bekend, het merendeel van de aanvallen is voor de lol of omdat ze het niet eens zijn met de praktijken van de Amerikaanse overheid.

LulzSec is al geruime tijd actief op het internet en heeft al diverse aanvallen succesvol uitgevoerd. In mei wist de hackersgroep de website van X-Factor USA te kraken, waarbij ze de gegevens van ruim 73.000 kandidaten buit maakte. Amper twee weken geleden was Sony Pictures het slachtoffer van LulzSec. Toen maakten de hackers de gegevens van ongeveer één miljoen Sony-klanten buit. En meer recentelijk zijn de Amerikaanse Senaat, game developer Bethesda en de pornosite pron.com door LulzSec aangevallen.