De leden van hackersgroep Lulzsec lijken de behoefte te hebben om binnenkort in de vroege uurtjes uit hun bed gelicht te worden. De groep besloot afgelopen nacht namelijk om de website van de CIA plat te leggen door middel van een DDoS-aanval en de FBI werd overspoeld met een lading telefoontjes.

De website van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA was vannacht even onbereikbaar. De hackersgroep plaatste het bericht ‘Tango Down’ voor de website CIA.gov, wat simpelweg betekent dat de DDoS is geslaagd. De website was uiteindelijk twee uur lang niet te bereiken, de CIA heeft inmiddels aan The Guardian laten weten de aanval te onderzoeken.

De CIA was niet het enige doelwit afgelopen nacht, ook de FBI moest eraan geloven. Daar koos Lulzsec echter voor een andere aanvalsmethode. Lulzsec opende het telefoonnummer 614-LULZSEC welke stond doorgeschakeld naar het hoofdkantoor van de FBI in Detroit. Na een oproep op internet zorgde dit uiteindelijk voor honderden telefoontjes, hierdoor was het FBI-kantoor telefonisch onbereikbaar voor de personen die serieus naar het kantoor wilde bellen.

LulzSec is een vrij nieuwe hackersgroep die in een zeer rap tempo van zich laat horen. De groep irriteert voornamelijk door bijvoorbeeld websites plat te leggen of te zorgen voor honderden telefoontjes aan bedrijven en organisaties waardoor zij onbereikbaar worden voor degene die serieus bellen. Vanmorgen schreven we al over eerdere aanvallen van LulzSec waarbij vooral gamesites het doelwit waren.

Naast het irriteren voert LulzSec ook aanvallen uit om gegevens te stelen. Zo gingen ze onder meer aan de haal met één miljoen klantgegevens van Sony Pictures en de gegevens van 73.000 kandidaten van X-Factor USA.