Sony heeft bekendgemaakt welke compensatie het biedt aan de gamers die de afgelopen weken niet online konden gamen op het PlayStation Network. Zowel voor PlayStation 3, PSP als mensen met een Music Unlimited-account worden gecompenseerd. De enige voorwaarde is dat men hun PlayStation-Network account voor 20 april 2011 aangemaakt moet hebben.

De voorwaarde van 20 april zal het probleem niet zijn voor de meeste gamers, gezien dat vlak voor het moment is dat het PlayStation Network offline is gehaald. Sony noemt de compensatie het Welcome Back pakket en deze zal beschikbaar zijn zodra de PlayStation Store binnenkort online gaat komen. De prioriteit van Sony ligt nu eerst bij het online krijgen van het basisdeel van het netwerk, zodat gamers weer online kunnen gamen.

Sony laat weten dat PlayStation 3-gamers kunnen kiezen uit 2 gratis games, de keuze is echter wel beperkt tot een aantal titels. De gamers kunnen kiezen uit LittleBigPlanet, InFamous, Wipeout HD/Fury, Dead Nation en Ratchet and Clank: Quest for Booty.

PlayStation Portable-gamers mogen ook twee games gratis downloaden, zij hebben de keuze uit ModNation Racers, LittleBigPlanet, Killzone Liberation en Pursuit Force.

Verder zullen alle PlayStation Plus abonnees worden voorzien van 60 dagen gratis toegang tot PlayStation Plus. Mensen die nog geen PlayStation Plus abonnement hebben krijgen dit nu 30 dagen gratis aangeboden.

Tot slot krijgen de mensen met een actief Music Unlimited-account ook een compensatie, zij krijgen de dienst 30 dagen gratis aangeboden. Voor het online platform PlayStation Home denkt Sony nog na over een passende compensatie.