2min

Na anderhalve maand is sinds vanochtend het Playstation Network weer volledig te gebruiken inclusief de populaire PlayStation Store. Het PlayStation Network ging op 20 april volledig offline nadat bleek dat Sony was gehackt en de hackers ervandoor waren met de gegevens van circa 77 miljoen gebruikers inclusief bijna 20 miljoen creditcardgegevens. Op 16 mei kwam het online gamegedeelte weer beschikbaar maar de PlayStation Store was toen nog niet zover, maar nu dus wel.

Sony heeft op zijn Playstation blog laten weten dat het volledige PSN-netwerk nu weer online is maar dat gebruikers er wel rekening mee moeten houden dat de Playstation Store nog niet helemaal 100% werkt zoals het zou moeten. Dit komt doordat enorm veel gamers nu massaal tegelijk de Store induiken om hun online gamecode te activeren, downloadable content te kopen of nieuwe demo’s binnen te halen. Sony verwacht dat de Store binnen enkele dagen weer volledig en goed bereikbaar zal zijn.

De mensen die direct na het online komen van de Playstation Store erin zijn gedoken op zoek naar het “Welcome back” pakket zijn mogelijk wat teleurgesteld. Dit pakket heeft Sony namelijk nog niet beschikbaar gesteld, zelf geeft Sony aan omdat deze functie momenteel nog wordt getest, maar mogelijk is dit een keuze omdat de Store anders helemaal overbelast zou raken. Dit "Welcome Back" pakket bevat vijf spellen waarvan er twee gratis mogen worden gedownload mits je PSN-account van voor 20 april is, dit is de compensatie regeling die Sony biedt voor de lange downtime. Ook voor de PSP is er eenzelfde actie maar daar is de keuze uit vier spellen waarvan er wederom maar twee gratis zij nte downloaden.

Helaas krijgen veel mensen op dit moment nog een foutmelding als ze proberen de Playstation Store te gebruiken. Sony raadt aan om het later op de dag nog een keer te proberen als het hopelijk iets rustiger is geworden.