1 min Devices

‘Apple bereikt deal met grote labels voor iRadio’

Na lange onderhandelingen heeft Apple een overeenkomst bereikt met de drie grote platenlabels voor een muziekstreamingdienst van het bedrijf. Daarmee lijkt het Amerikaanse merk klaar om de dienst op de WWDC-beurs komende maandag aan te kondigen.

Apple gisteren heeft naar verluidt een deal gesloten met Sony Music. Het heeft Apple veel moeite gekost om Sony Music te strikken, maar nu dat gelukt is lijkt het Amerikaanse bedrijf er klaar voor om een muziekstreamingdienst te lanceren.

Apple sloeg Universal Music als eerste aan de haak en daarna volgde ook Warner Music. De twee partijen die als eerste overstag gingen raakten volgens anonieme bronnen gefrustreerd doordat Sony Music zo lang de boot afhield.

De laatste geruchten melden dat de dienst gratis zal worden, de inkomsten zijn volledig afkomstig uit advertenties. Apple gaat de concurrentie aan met Pandora, dat over 70 miljoen actieve gebruikers beschikt, maar alleen in de Verenigde Staten te gebruiken is. Apple zou de dienst ook snel in andere delen van de wereld willen aanbieden.

Bron:CNET