1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Volgens Amazon is hun Kindle een zeer groot succes. Zo groot zelfs dat de vraag naar ebooks bij het bedrijf groter is geworden dan de vraag naar papieren boeken. Er worden nu meer eBooks verkocht dan de paperback en hardback boeken samen.

Amazon stelt verheugd dat haar klanten er vaker voor kiezen om een eBook aan te schaffen dan een daadwerkelijk gedrukt boek. Amazon had hoge verwachtingen van de Kindle en net zulke hoger verwachtingen van de verkoopcijfers van eBooks. De fabrikant verwachte dat deze vraag uiteindelijk wel zou plaatsvinden maar dat dit zo snel zou gebeuren had men totaal niet verwacht.

Amazon verkoopt al ruim vijftien jaar geprinte boeken maar het is pas sinds een jaar dat er ook eBooks in het assortiment te vinden zijn. Momenteel zou Amanzon 105 Kindle e-books verkopen voor elke 100 geprinte boeken. Amazon heeft bijna een miljoen boeken in haar aanbod. Momenteel zijn er ruim 950,000 boeken in de winkel te vinden waaronder 109 van de 111 New York Times best sellers.

Het feit dat je een Kindle met WiFi al aanschaft voor een prijs van 139 dollar en een digitaal boek een stuk minder kost dan een gedrukt boek zorgt er voor dat fanatieke boekenliefhebbers er massaal voor kiezen om een e-reader aan te schaffen. De eenmalige aanschaf van een e-reader is op termijn, en zeker wanneer je veel leest, vele malen goedkoper dan het kopen van gedrukte boeken.