2min

Tags in dit artikel

, ,

Amazon heeft een digitale boekenlezer onder de naam Kindle geintroduceerd. Dit apparaat is per direct verkrijgbaar voor 399 dollar en kan zo’n 200 boeken in het ingebouwde geheugen opslaan, afhankelijk van de grootte.

De Kindle heeft geen pc nodig om nieuwe titels zoals boeken, blogs of kranten in zijn geheugen op te slaan, dit ontvangt het apparaat per draadloze verbinding. Amazon zegt dat er 90.000 boeken, inclusief bestsellers voor 9,99 dollar per stuk tijdens de lancering van het product beschikbaar zijn. "We zijn al drie jaar bezig met de ontwikkeling van Kindle", aldus Jeff Bezos in een verklaring. "Het doel van onze top designers was om Kindle te doen verdwijnen in je hand zodat je van het lezen kan genieten."

Lectuur voor de Kindle wordt verspreid via het EVDO draadloze netwerk. Dit zou de aantrekkingskracht voor Europese gebruikers kunnen beinvloeden, aangezien dit netwerk bijna niet gebruikt wordt buiten Noord-Amerika. Eigenaren hoeven aan de andere kant niet te betalen voor toegang tot dit netwerk, alleen voor de spullen die ze downloaden.

Het geheugen van het apparaat kan worden uitgebreid door middel van SD geheugenkaarten en verder is het voorzien een scherm wat weinig energie verbruikt en kan zo’n 30 uur werken zonder opgeladen te hoeven worden. Een abonnement op de New York Times kost zo’n 14 dollar per maand en een populaire blog als BoingBoing 2 dollar per maand.

Amazon is niet het eerste bedrijf dat een digitale boekenlezer verkoopt. Begin november introduceerde Sony zijn eigen variant en ook Epson Seiko staat op het punt op een drie millimeter dikke variant op de markt te brengen.