2min

Tags in dit artikel

, ,

Als we de website Winrumors mogen geloven zal Microsoft volgende week op de All Things Digital D9 conferentie een demonstratie geven van de Windows 8 Tablet User Interface. Dit zouden anonieme bronnen hebben gemeld aan de website.

De All Things Digital D9 conferentie wordt dit jaar gehouden van 31 mei tot en met 2 juni en deze conferentie is niet onbekend met lanceringen van Microsoft. Zo werd er in 2007 door Bill Gates de Microsoft Surface computer geïntroduceerd en volgde in 2008 Windows 7 multitouch. Het enige nieuws wat tot op heden bekend is gemaakt door Microsoft, is dat zij dit jaar een technologische preview zullen tonen.

Microsoft houdt verder vooralsnog haar lippen stijf op elkaar maar het zou mogelijk zijn dat op de conferentie bijvoorbeeld een Windows 8 ARM tablet wordt getoond. Het is duidelijk dat Microsoft al meer dan een jaar aan een ARM based versie van Windows werkt en zal deze zo snel mogelijk op de markt willen brengen. Daarnaast werkt Microsoft samen met bedrijven zoals nVidia, Qualcomm en Texas Instruments om zo nieuwe tablets te kunnen produceren.

De verwachtingen van Windows 8 liggen zeer hoog. Zo sprak Steve Ballmer zijn mening uit en omschreef de aankomende lancering van de nieuwe versie als een zeer riskante gok. Een werknemer van Microsoft deed de uitspraak dat Windows 8 de meest belangrijkste lancering zal zijn voor het bedrijf. Een ding wat zeker is is dat Windows 8 diepe integratie van de cloud zal krijgen. Het "Three screens and a cloud" onderwerp zal daarnaast een prominente rol hebben in het besturingssysteem.