2min

Vorige week bepaalde een Amerikaanse rechter, in een zaak die Apple had aangespannen tegen Samsung, dat Apple enkele nieuwe smartphones en tablets van Samsung mag zien voordat deze op de markt verschijnen. Samsung is het hier niet mee eens en heeft nu in een rechtszaak die het tegen Apple heeft aangespannen hetzelfde geëist. Samsung wil graag de iPhone 5 (of iPhone 4S) en de iPad 3 zien voordat deze op de markt verschijnt.

Het advocatenteam van Samsung eist dit omdat deze Apple producten waarschijnlijk tegelijk worden gelanceerd met Samsung’s Droid Charge en de Galaxy Tab 10.1. Samsung wil op deze manier de mogelijkheid hebben om voortijdig overeenkomsten in de producten te kunnen vinden, zodat het eventueel tijdig juridische stappen kan ondernemen tegen Apple.

Of de rechter in gaat op dit verzoek is nog maar de vraag. Al zal Samsung waarschijnlijk het argument aandragen dat dit normaal schijnt te zien, gezien Apple ook Samsung’s producten vooraf mag inzien.

Apple kan op haar beurt het verweer voeren dat er nog geen nieuwe iPhone of iPad is aangekondigd. De Samsung producten die Apple mag zien waren al eerder door Samsung aangekondigd en dus ook bekend. Samsung heeft dit verweer op voorhand onderuit proberen te halen door de volgende generatie iPhone en iPad’s te definiëren in de aanklacht maar ook de iPhone 4S, iPhone 5 en iPad 3 bij naam te noemen.

Het is in elk geval een bizarre juridische strijd aan het worden tussen twee grootmachten die elkaar beide nodig hebben. Zo hebben beide bedrijven een behoorlijk aantal patenten waarover gevochten kan worden., wordt een groot deel van de iPhone en iPad onderdelen door Samsung geleverd waardoor Apple niet zonder Samsung kan. Uiteindelijk lijken alleen de juristen rijker te worden van deze strijd.

Begin april diende Apple een aanklacht in tegen Samsung, wegens het schenden van patenten van Apple, de Galaxy-producten van Samsung zouden teveel lijken op de iPhone en iPad van Apple.

Samsung heeft vervolgens niet voor een verdediging gekozen maar voor de aanval en heeft Apple aangeklacht. Ook wegens inbreuk op patenten, volgens Samsung maken de iPhones en iPad’s inbreuk op diverse patenten van het bedrijf. De grote zal zijn wanneer beide bedrijven deze conflicten gaan schikken buiten de rechtszaal.