2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het PlayStation Network zal aan het eind van deze week weer volledig operationeel zijn. Dat belooft Sony in haar laatste berichtgeving. Hopelijk krijgt deze nachtmerrie voor Sony dan eindelijk een einde en zal alles weer volledig en fatsoenlijk werken.

Het duurt inmiddels al ruim een maand maar er lijkt nu toch echt weer een einde aan te komen; de problemen rondom het PlayStation Network nadat het werd gehackt. Vandaag heeft Sony in een officieel persbericht laten weten dat alle diensten van het PlayStation Network aan het eind van deze week weer naar behoren zullen werken. Dit geldt alleen nog niet voor Hong Kong, Zuid Korea en Japan. Hier zullen de gebruikers nog even geduld moeten hebben.

De PlayStation 3 gamers zullen dus op zijn laatst tegen het eind van het weekend gebruik kunnen gaan maken van de "Welcome Back" service. Deze service is bedoelt om de pijn een beetje te verlichten van alle downtime de afgelopen weken. Naast de mogelijkheid om twee games te downloaden zullen er nog meer extra’s in het pakket schuilgaan. Naast het PlayStation Network zal ook de Qriocity-dienst van Sony weer terug online komen aan het einde van de week.

Sony heeft verder niets meer los gelaten over het achterhalen of opsporen van de hackers. Ook zullen de eerste uren na het online komen van de PSN Store voor Sony erg spannend worden. De verwachting is dat de gamers massaal gebruik gaan maken van het welcome back pakket en massaal aan het downloaden zullen slaan. Daarnaast is het voor Sony te hopen dat het de veiligheid nu op orde heeft en de PSN Store niet meteen gehackt wordt als deze weer online komt.