2min

Ondanks dat het PlayStation Network weer in gebruik is genomen, zijn lang nog niet alle functies weer volledig operationeel. Sony heeft alle gamers inmiddels een "welcome back" pakket belooft maar hier kan pas over een paar dagen gebruik van worden gemaakt. Dan zal namelijk de PlayStation Store in gebruik worden genomen.

Dit is gebleken uit een memo die Sony herhaaldelijk verstuurd aan haar partners en afnemers. Op 24 mei zal de PlayStation Store weer online komen waarna Sony zal beginnen met het lanceren van content die oorspronkelijk zou uitkomen in de periode dat het PlayStation Network offline was. Dit zal Sony doen in vier fases, de eerste fase zal plaats vinden op 24 mei. In deze fase zal de content die op 26 april zou uitkomen in de Store verschijnen. De tweede fase zal op 27 mei zijn en zal de content van 3 mei bevatten. De derde en vierde fase zullen plaatsvinden op 31 mei en 3 juni en zal de content bevatten die de overige drie weken dekken.

Verder laat Sony in de memo weten dat wanneer een ontwikkelaar problemen met de vervangende release heeft, Sony bereid is om een aangepaste release te doen. Het online brengen van de PlayStation Store is de laatste stap voor Sony in het terug online brengen van de dienst. Met een volledige release op 24 mei voldoet Sony aan haar eigen uitspraak dat het PlayStation Network weer volledig werkend zou zijn voor het einde van mei. Het ziet er dus naar uit dat het nog een paar nachtjes slapen is voordat men twee gratis games mag downloaden uit de Store.