Het Chinese computerbedrijf Lenovo neemt de Duitse computerfabrikant Medion over voor een bedrag van ongeveer 900 miljoen dollar. Lenovo hoopt met zijn aanwinst zijn positie op de Europese markt flink te kunnen vergroten. Dit is de grootste overname van Lenovo sinds de overname van "IBM’s PC business". Op het moment staat het Chinese bedrijf op plaats nummer 4 van grootse pc merken in de wereld. Medion is in Nederland vooral bekend als het Aldi PC-merk. Al is Mediamarkt ook een van de grote verkooppunten van Medion.
 
Medion zal zijn aandelen niet verhandelen aan het publiek maar verkoopt het belang van 40% direct aan Lenovo. Er moet minstens 15% van uitstaande aandelen worden verkocht aan Lenovo voordat de overname doorgaat. Lenovo zal 231 miljoen euro, of 13 euro per aandeel, betalen aan Medions grootste aandeelhouder Gerd Brachman voor een totaal aandeel van 36,6 procent. Dit nieuws zorgde ervoor dat de aandelen van Medion 19 procent hoger kwamen te liggen, maar de aandelen van Lenovo zijn daarentegen gezakt met 3 procent. Doordat Lenovo het bedrijf Medion overneemt schuift het bedrijf mogelijk op van de vierde positie naar de tweede positie en wordt daarmee de op twee na grootste computerfabrikant van de wereld.

"Deze overname geeft een goed beeld van Lenovo zijn lange termijn strategie, deze overname zorgt voor meer pc verkopen en opent nieuwe mogelijkheden.", aldus Yang Yuanqing, de CEO van Lenovo. "De overname zorgt voor een sterkere concurrentiepositie voor Lenovo terwijl de stabiele basis van het bedrijf in Essen blijft", aldus Bachmann. Mededingingsautoriteiten moeten de overname nog goedkeuren, beide partijen verwachten dat de overname in het derde kwartaal van 2011 wordt afgerond.