Nederland is geen topprioriteit voor Nokia. Dit blijkt uit een reactie van Nokia na het sluiten van zijn webshops in Nederland. Nokia wil zich volgens eigen zeggen gaan richten op de grotere markten.

Nokia heeft naast zijn webshop in Nederland ook die in België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en Zweden gesloten. Eind juni zullen ook nog eens Polen en Finland volgen. In deze landen zal de fabrikant dus geen telefoons en accessoires direct aan de klant verkopen. Een reden van het sluiten van deze winkels zou onder andere het feit dat Nokia de toestellen tegen adviesprijs verkoopt, maar andere winkels fikse kortingen kunnen geven.

Momenteel is Nokia geregeld in het nieuws nadat het eerder aangaf intensief samen te gaan werken met Microsoft. Nokia verloor afgelopen jaren meer en meer aandeel op de telefoonmarkt en probeert dit aandeel terug te winnen met deze nieuwe samenwerking. Nokia zal in de aankomende jaren zijn eigen Symbian uitfaseren en heeft inmiddels het Windows Phone-platform omarmt.