1 min

Het Finse Nokia, dat is achtergebleven na de verkoop van de mobiele telefoon-divisie aan Microsoft, heeft bekendgemaakt dat er geen plannen zijn om weer telefoons te gaan maken. Volgens de overeenkomst die gesloten is met Microsoft mag het bedrijf sowieso tot 31 december 2015 geen telefoons op de markt brengen. Daarna mag het dus wel maar van die optie lijkt geen sprake te zijn, ondanks alle geruchten.

De directeur van Nokia, Rajeev Suri, heeft alten weten dat er geen plannen zijn voor een comeback op de smartphone-markt met goedkope Android-toestellen. Dat gerucht zoemde al tijden in het rond. Wel zou Nokia overwegen om zijn merknaam te lenen aan andere fabrikanten die graag telefoons willen maken en willen profiteren van de marketingkracht van de naam Nokia.

Microsoft heeft pas net afscheid genomen van de naam Nokia en noemt de toestellen nu Microsoft Lumia. Het Nokia wat nu nog in Finland is gevestigd maakt momenteel dus geen telefoons, het bedrijf doet nog wel veel Research & Development in onder meer wearables. Daarnaast heeft het nog de Kaartendienst Here en een enterprise divisie die netwerkdiensten en apparatuur verkopen. Sinds de verkoop van de telefoondivisie aan Microsoft maakt Nokia ook weer winst.