Research in Motion (RIM), het bedrijf achter de populaire Blackberry-toestellen heeft in het afgelopen kwartaal een stuk slechter gepresteerd dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Op basis van die cijfers heeft het bedrijf besloten om banen te gaan schrappen, maar gaf niet direct aan om hoeveel banen het gaat.

De cijfers van RIM gingen naar beneden, zo behaalde RIM een winst van 695 miljoen dollar in het afgelopen kwartaal, dat was een jaar eerder nog 769 miljoen dollar. Het bedrijf heeft duidelijk last van de concurrentie van Apple’s iPhone en alle Android toestellen die aan populariteit winnen.

In tegenstelling tot de winst ging de omzet van RIM wel omhoog, deze steeds met 16 procent naar 4,9 miljard dollar. Het totaal aantal verkochte Blackberry-toestellen daalde echter, in totaal verkocht Blackberry het afgelopen kwartaal 13,2 miljoen toestellen, tegen 14,9 miljoen een jaar eerder.

Blackberry had eerder al aangegeven dat de cijfers minder goed zouden uitvallen, dit omdat er veel geld is gegaan naar Research & Development om de nieuwe Playbook, Blackberry’s Tablet, te ontwikkelen, welke begin dit jaar op de markt kwam. Van de Playbook heeft RIM nog geen cijfers bekend gemaakt.

RIM lijkt nu te hebben besloten om toch het mes te zetten in de eigen organisatie om de cijfers weer wat op te krikken. Hoeveel banen dat uiteindelijk gaat kosten kon het bedrijf nog niet zeggen.

Lees meer