2min

Tags in dit artikel

, , ,

De maker van onder andere Farmville, Zynga, heeft een aanvraag voor een beursgang ingediend bij de beursautoriteiten. Deze beursgang moet bijna 1,5 miljard euro op gaan halen voor het bedrijf.

Dit nieuws melden verschillende media uit de Verenigde Staten. Zynga is onder meer het bedrijf achter het populaire Farmville en Mafia Wars. Inmiddels heeft het internetbedrijf al meer dan 250 miljoen gebruikers die maandelijks actief zijn. Dit terwijl het bedrijf pas zijn werkzaamheden verricht sinds 2007. De spellen zijn gratis in gebruik, maar oprichter Mark Pincus haalt zijn winst uit de aankopen die spelers doen. De spelers kunnen virtuele voorwerpen kopen waarmee de speler verder komt in het spel.

De beoogde opbrengst schat het bedrijf op een bedrag van vijftien tot twintig miljard dollar. Zynga zal met de beursgang het jongste bedrijf zijn in een reeks van meerdere internetondernemingen die recent een beursgang maakten. Zo stapten eerder ook LinkedIn en Groupon in het avontuur en zou Facebook later dit jaar ook volgen.

Aan dit laatste bedrijf heeft Zynga een zeer groot deel te danken. Dit social network heeft inmiddels meer dan 600 miljoen leden waarvan een aanzienlijk deel graag een potje Farmville spelen. De teller hiervan zou rond de 271 miljoen leden liggen. Echter is de band tussen Zynga en Facebook op bepaalde momenten niet altijd even goed geweest. Dit komt mede door meningsverschillen over de manier van aankopen in het spel. Facebook heeft inmiddels een overeenkomst met het bedrijf zodat er gebruik word gemaakt van Facebook Credits.