Vorige week berichtte Techzine al dat Google de biedingoorlog verloor op het patentenportfolio van Nortel. Daarbij heeft Google enkele malen vreemde bedragen geboden op het patentenpakket.

Dat meldt Reuters op zijn website. Het eerste vreemde bod van Google was 1.902.160.540 dollar voor het 6000 patenten tellende pakket van Nortel. Het tweede bod dat Google uitbracht was het bedrag van 2.614.972.128 dollar. Het derde en laatste bod bedroeg 3,14159 miljard dollar.

Een van de aanwezigen zei dat Google "blaakte van zelfvertrouwen of zich dood verveelde". Aanvankelijk leken het onzinbiedingen, maar wiskundigen herkenden de cijferreeksen al snel genoeg. Het eerste bod is een verwijzing naar de constante van Brun. Het tweede bod een verwijzing naar de Meissel–Mertens constante. Het derde en laatste bod zal iedereen bekender in de oren klinken: dat was een verwijzing naar de wiskundige constante Pi.

Google verliest hiermee de biedingoorlog op het patentenportfolio van Nortel. Google aast al enige tijd op de patenten van Nortel. Naar verluidt om zijn smartphonebesturingssysteem Android te willen beschermen tegen zijn concurrenten. Daarnaast zou het pakket mogelijk rechtszaken kunnen voorkomen die momenteel tegen het bedrijf lopen. Daarom bracht Google in april openlijk een bod uit van 900 miljoen dollar voor het gehele patentenpakket. Google leek daarmee als hoogste bieder uit de bus te komen, maar een consortium van IT-bedrijven bracht vorige week een bod uit van 4,5 miljard dollar.

De patenten die worden verkocht zijn gebaseerd op draadloze verbindingen, netwerken en diverse internettechnologieën op het gebied van onder meer sociale netwerken. De kans is klein dat Google een hoger bod zal uitbrengen dan het consortium, dat bestaat uit Microsoft, RIM, Sony, Ericsson en EMC.