1 min

Tags in dit artikel

, ,

De persoon achter de Galaxy-serie van Samsung, Omar Khan, gaat Samsung verlaten. Er zijn speculaties over interne problemen.

Het ziet er naar uit dat Khan zelf heeft besloten weg te gaan bij Samsung. Omar Khan was dé persoon achter de Galaxy-lijn. Dit was een groot succes voor Samsung. Tevens hielp het eerste Galaxy-toestel Android aan een leidend marktaandeel. Nu ligt de Galaxy S II in de schappen, deze is nog populairder dan zijn voorganger. Vorige week werd bekend dat het Samsung’s snelst verkopende smartphone ooit is.

Ook doet de Galaxy Tab het niet slecht. Vergeleken met de iPad voelde de eerste Galaxy Tab wel verouderd aan, echter was Samsung wel de eerste noemenswaardige concurrent van Apple’s iPad. De afzet ligt op ongeveer één miljoen stuks. Inmiddels is er een vernieuwde versie verschenen van de Samsung Galaxy Tab. Deze moet, net zoals de Galaxy-smartphone, gaan leiden op de markt, de iPad is op het moment echter niet binnen bereik.

Kahn gaat naar de Amerikaanse bank Citigroup om hun mobiele afdeling te gaan leiden. Voor Samsung is dit geen gunstig moment, aangezien HTC en LG met steeds meer concurrerende Android-toestellen komen. Verder lopen er ook diverse rechtszaken tussen Apple en Samsung wegens patentschendingen in de Galaxy-lijn.