2min

Samsung heeft ingegrepen in zijn mobiele divisie, alle strategiewijzigingen van de afgelopen twee jaar hebben niet het gewenste effect gehad en nu is besloten de topman van Samsung Mobile, JK Shin, te vervangen door het hoofd van de R&D-afdeling van Samsung Mobile, Dong-Jin Koh.

De topman van Samsung Mobile, JK Shin, bekleedt zijn positie al sinds 2009 en onder hem vierde Samsung hoogtij met als recordjaar 2012. Sindsdien gaat het bergafwaarts met Samsung Mobile, het bedrijf is nog wel marktleider maar de verkopen en omzetverwachtingen zijn keer op keer niet gehaald. Shin heeft enkele grote strategiewijzigingen gemaakt maar die hebben allemaal niet tot het gewenste resultaat geleid.

Zo heeft Samsung Mobile dit jaar enkele flinke kortingsacties gehouden voor zijn vlaggenschepen, wat ongetwijfeld voor meer verkopen heeft gezorgd. Dat is echter wel ten koste gegaan van de marge op het toestel en dus ook de winst.

Samsung heeft bekendgemaakt dat Shin zijn positie tot maart 2016 mag behouden en dus ook nog de Galaxy S7 mag introduceren, maar daarna moet hij plaatsmaken voor zijn opvolger, Dong-Jin Koh. Shin zal mogelijk wel een functie blijven vervullen binnen Samsung maar welke is nog onduidelijk. Koh is op dit moment de topman van de Research & Development afdeling van Samsung Mobile en hij is ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de Galaxy S6-serie. Welke plannen Koh heeft met Samsung Mobile en welke strategie hij wil hanteren is nog niet helemaal duidelijk, maar de kans is groot dat Samsung Mobile er het komende jaar weer heel anders uit gaat zien.