1 min

Tags in dit artikel

, ,

De president van Sony Network Entertainment heeft de hack die er voor zorgde dat het PlayStation Network vier weken offline was een ’toffe ervaring’ genoemd.

Tim Schaaff is overigens blij dat alle klanten terug zijn gekomen na de hack. Daarnaast is de president van mening dat PSN nu sneller werkt dan ooit tevoren. Het belangrijkste wat er gezegd wordt is toch wel dat Schaaff en zijn mannen ‘aangenaam verrast’ waren door de hack.

Schaaff dacht in eerste instantie dat de hackers het slechts op Sony hadden gemunt en dat zijn bedrijf het mikpunt van alle ongein was. Later werd duidelijk dat talloze andere sites, bedrijven en ook regeringen doelwit werden van de woede van de hackers. Dat luchtte op, zo geeft hij toe.

Sony heeft volgens Schaaff geleerd van de ervaring, het gaat volgens hem niet alleen om het verbeteren van de beveiligingen, het is ook belangrijk om passend te reageren wanneer het nou eenmaal fout gaat.

Sony zou naar verluidt 171 miljoen dollar verlies hebben gemaakt door de hack, die ook veel frustratie opwekte bij gamers. Schaaff geeft overigens wel aan dat hij een dergelijke ervaring niet graag nog eens zou meemaken.